Zoznam alergénov

Z dôvodu pre potreby zachovania kvality, čerstvosti, trvanlivosti a hygienických požiadaviek sú všetky naše výrobky zákazníkom dokončené, nejedná sa o polotovary. Naša výrobňa splňa prísne hygienické požiadavky a dodržiava zásady HACCP – čo je globálne najrozšírenejším systémom zameraným na zaistenie bezpečnosti potravín.

Informácie o zložení produktov

Skrátené zloženie produktu je uvedené pri každom produkte individuálne . Spôsob vyhotovenia ako aj samotná výroba produktu je zaznamená v interných smerniciach spoločnosti a je predmetom obchodného tajomstva. Pri každom produkte je uvedený zoznam alergénov v danému produktu . Detailné zloženie produktu je k nahliadnutiu na našej prevádzke na vyžiadanie. Upozorňujeme , že všetky koláče sú pripravované na mieste , kde sa spracovávajú aj orechy a preto môžu obsahovať ich stopy.

Zoznam alergénov je nasledovný:

  1. Obilniny obsahujúce lepok 
(t.j. pšenica, raž, jačmeň, ovos, špalda, kamut, alebo ich hybridne odrody a výrobky z nich).
  2. Kôrovce a výrobky z nich.
  3. Vajcia a výrobky z nich.
  4. Ryby a výrobky z nich.
  5. Arašídy a výrobky z nich.
  6. Sójové zrná a výrobky z nich.
  7. Mlieko a výrobky z neho, laktóza.
  8. Orechy, ktorými sú mandle, lieskové orechy, vlašské orechy, kešu, pekanové orechy, para orechy, pistácie, makadamové orechy a queenslandské orechy a výrobky z nich.
  9. Zeler a výrobky z neho.
  10. Horčica a výrobky z nej.
  11. Sezamové semená a výrobky z nich.
  12. Oxid siričitý a siričitany v koncentráciách vyšších ako 10 mg/kg alebo 10mg/l /konzervanty/.
  13. Vlčí bôb a výrobky z neho.
  14. Mäkkýše a výrobky z nich.