Blog

Americká klasika Red Velvet

Keď sa ma niekto, kto nikdy predtým Red Velvet nejedol spýta, ako chutí, je dosť ťažké vysvetliť to. Vôbec sa totiž nepribližuje klasickým obláčikovým korpusom.

Letný jahodový raw cheesecake

Horúčavy sú nekonečné a verím, že sa Vám nechce zrovna stáť pri sporáku, hoci chuť na sladké Vás neobchádza ani v lete.

Makrónky pre pokročilých

Tento článok vznikol ako prirodzená odpoveď na Vaše nekončiace opakujúce sa otázky ohľadne makróniek.

Mazanec z kysnutého cesta

Mazanec, štedrovečerná vianočka, veľkonočná caletka… Všade tomu hovoríme po svojom, no je to stále to isté – mäkkučké kysnuté cesto nadýchané a jemné ako pavučinka.

Jesenné stretnutia s Vami

Kedže pečiem len na objednávku a teda sa s Vami vidím len pri odovzdávaní Vašich koláčikov, veľmi mi chýba intenzívnejší kontakt s Vami.

Intenzívne čokoládové brownies

Leto nám utieklo ako voda a pomaličky sa blíži september. Viacerých z nás čaká návrat do reality, opäť sa vrátime do zabehnutého stereotypu, deti do škôlok a škôl.

Pavlovka – tá pravá letná láska

Teploty sa konečne šplhajú do závratných výšok, občas kde-tu aj poprší a na stromoch a kríkoch sa to krásne červenie – to je znamenie, že voňavé drobné letné ovocie nás už vrelo očakáva a ponúka široké spektrum využitia, ale aj vitamínov pre naše telo.

Mrkvový koláčik

Keď idem s rodinou do cukrárne, vždy si vyberiem mrkvový koláčik. Mám už samozrejme vytipované také miesta, kde ho robia vynikajúci. Ja som ho robila asi raz v živote, a pritom je to veľmi jednoduchý koláč – zmixovať všetky suroviny, upiecť a hotovo.

Marcová svadobná ochutnávka

Kedže so svadbami a rôznymi rodinnými oslavami sa zrejme roztrhlo vrece, zorganizovala som v spolupráci s ďalšou šikovnou cukrárkou prvú spoločnú svadobnú ochutnávku.

Donuty

Na úvod musím podotknúť, že pod pojmom donut v tomto článku rozumieme donut pečený a nie vysmážaný.

Článok o Domčiných laskonkách v Biznisklub.sk

5. decembra som úspešne zavŕšila program Začínajúce podnikateľky, v ktorom sme pod palcom Slovenskej sporiteľne dostali príležitosť propagovať svoj rozbiehajúci sa biznis, ale najmä získať cenné rady mentorov a ďalších šikovných žien.

Kanadský škoricový bagel

Prvý diel seriálu “národné pečivká” alias čo sa raz bude podávať ku káve v mojej kaviarni začne v Kanade, kde žije moja rodina.

New York Cheesecake

Tento cheesecake robievam už dobrých 5 rokov, recept som našla v knižke, ktorú mi moja veľmi dobrá kamoška priniesla priamo z New Yorku.