Torty

Torty sú klasika – veď kto by nemal rád mäkkučký šťavnatý vanilkový alebo kakaový korpus, jemný zamatový krém, ovocie a čokoládu.

Korpus

Okrem klasického vanilkového a kakaového korpusu Vám rada upečiem korpus makový, orechový, mrkvový, kokosový, alebo napríklad aj „red velvet“ („červený zamat“), teda americkú klasiku – veľmi šťavnatý korpus s nezameniteľnou chuťou cmaru.

Náplň

Náplne do tort robím buď na báze mascarpone, v spojení s kvalitnou talianskou čokoládou (bielou, mliečnou alebo tmavou). Týmto krémom potieram aj boky torty, prípadne nechávam viditeľné korpusy, pričom takýmto tortám sa hovorí „naked cakes“ alebo nahé torty. Okrem takéhoto krému môžem použiť aj ľahšiu verziu mascarpone-šľahačkového krému, prípadne pridať aj karamel/slaný karamel, ktorý nie je úplne tuhý a pri krájaní sa krásne pomaličky rozteká.

Samozrejmosťou je kopec ovocia v každom poschodí – Vaše najobľúbenejšie kombinácie sú biela čokoláda s malinami, mliečna s jahodami a tmavá s lesným ovocím.

V ponuke je aj vynikajúca makovo-nugátová torta, plná najlepšej talianskej čokolády, nutely, štipky maku, mascarpone a šľahačky.

V prípade, že máte chuť na niečo osviežujúce, ponúkam spojenie vlastnoručne vyrobeného „lemon curd“ teda citrónového krému šľahaného nad parou s kokosovou šľahačkou – toto spojenie Vám vyčarí úsmev na tvári a privolá spomienky na leto.

Orechovo-medová torta má krém z ricotty a mascarpone a srdce z(o) (slaného) karamelu.

Fantázii sa medze nekladú, určite spolu vyberieme krém, ktorý Vám pohladí Vaše chuťové poháriky.

Niečo navrch

Vrch tort polievam podľa želania zákazníka – na výber je opäť ganáž z vysokokvalitnej talianskej čokolády (biela/biela zafarbená Wilton cukrárskou farbou určenou na čokoládu, mliečna, tmavá), prípadne karamel/slaný karamel. Takýmto poliatym tortám sa hovorí „drip cakes“ pretože stekajúca čokoláda/karamel vytvárajú na torte nepravidelné „stekance“. Takisto je ale možné potrieť čokoládou celú tortu.

Torty dozdobujem vždy podľa želania zákazníka – na výber je čerstvé sezónne prípadne exotické ovocie, mix drobného ovocia, ale aj makrónky, či živé kvety. Takisto viem doladiť k torte meno/vek – zápichy dávam vyrábať na mieru (text, typ písma aj farbu je možné zvoliť podľa seba). Pre detičky je určené zdobenie sladkosťami, rôznymi čokoládami či lentilkami.

Cenník

Všetky ceny sú uvedené bez DPH.

Poznámka

Nepracujem a ani neplánujem v budúcnosti pracovať s fondánom.

Zaujala Vás moja ponuka?

Neváhajte a kontaktujte ma s vašou predstavou.