Blog

Sladké recepty

Moje overené klasiky sladkých receptov, s ktorými som sa chcem podeliť. Madelaines, šťavnatý jesenný koláčik alebo originálny New York Cheesecake.

Americká klasika Red Velvet

Keď sa ma niekto, kto nikdy predtým Red Velvet nejedol spýta, ako chutí, je dosť ťažké vysvetliť to. Vôbec sa totiž nepribližuje klasickým obláčikovým korpusom.

Mazanec z kysnutého cesta

Mazanec, štedrovečerná vianočka, veľkonočná caletka… Všade tomu hovoríme po svojom, no je to stále to isté – mäkkučké kysnuté cesto nadýchané a jemné ako pavučinka.

Intenzívne čokoládové brownies

Leto nám utieklo ako voda a pomaličky sa blíži september. Viacerých z nás čaká návrat do reality, opäť sa vrátime do zabehnutého stereotypu, deti do škôlok a škôl.

Pavlovka – tá pravá letná láska

Teploty sa konečne šplhajú do závratných výšok, občas kde-tu aj poprší a na stromoch a kríkoch sa to krásne červenie – to je znamenie, že voňavé drobné letné ovocie nás už vrelo očakáva a ponúka široké spektrum využitia, ale aj vitamínov pre naše telo.

Mrkvový koláčik

Keď idem s rodinou do cukrárne, vždy si vyberiem mrkvový koláčik. Mám už samozrejme vytipované také miesta, kde ho robia vynikajúci. Ja som ho robila asi raz v živote, a pritom je to veľmi jednoduchý koláč – zmixovať všetky suroviny, upiecť a hotovo.

Donuty

Na úvod musím podotknúť, že pod pojmom donut v tomto článku rozumieme donut pečený a nie vysmážaný.

Kanadský škoricový bagel

Prvý diel seriálu “národné pečivká” alias čo sa raz bude podávať ku káve v mojej kaviarni začne v Kanade, kde žije moja rodina.

New York Cheesecake

Tento cheesecake robievam už dobrých 5 rokov, recept som našla v knižke, ktorú mi moja veľmi dobrá kamoška priniesla priamo z New Yorku.

Makrónky

Makrónky ste buď už ochutnali a zamilovali sa, alebo sa na to ešte len chystáte – dá sa snáď inak, keď na Vás vyskakujú z každého druhého fb statusu, instagramu, pinterestu? No nedá 🙂