Torty

Torty sú klasika – veď kto by nemal rád mäkkučký šťavnatý vanilkový alebo kakaový korpus, jemný zamatový krém, ovocie a čokoládu.

Korpus

Okrem klasického vanilkového a kakaového korpusu Vám rada upečiem korpus makový, orechový, mrkvový, kokosový, alebo napríklad aj „red velvet“ („červený zamat“), teda americkú klasiku – veľmi šťavnatý korpus s nezameniteľnou chuťou cmaru.

Náplň

Náplne do tort robím buď na báze mascarpone, v spojení s kvalitnou belgickou čokoládou značky Callebaut (bielou, mliečnou alebo tmavou). Týmto krémom potieram aj boky torty, prípadne nechávam viditeľné korpusy, pričom takýmto tortám sa hovorí „naked cakes“ alebo nahé torty. Okrem takéhoto krému môžem použiť aj ľahšiu verziu mascarpone-šľahačkového krému, prípadne pridať aj karamel/slaný karamel, ktorý nie je úplne tuhý a pri krájaní sa krásne pomaličky rozteká.

Samozrejmosťou je kopec ovocia v každom poschodí – Vaše najobľúbenejšie kombinácie sú biela čokoláda s malinami, mliečna s jahodami a tmavá s lesným ovocím.

V ponuke je aj vynikajúca makovo-nugátová torta, plná najlepšej belgickej čokolády, nutely, štipky maku, mascarpone a šľahačky.

V prípade, že máte chuť na niečo osviežujúce, ponúkam spojenie vlastnoručne vyrobeného „lemon curd“ teda citrónového krému šľahaného nad parou s kokosovou šľahačkou – toto spojenie Vám vyčarí úsmev na tvári a privolá spomienky na leto.

Orechovo-medová torta má krém z ricotty a mascarpone a srdce z(o) (slaného) karamelu.

Fantázii sa medze nekladú, určite spolu vyberieme krém, ktorý Vám pohladí Vaše chuťové poháriky.

Niečo navrch

Vrch tort polievam podľa želania zákazníka – na výber je opäť ganáž z vysokokvalitnej belgickej čokolády značky Callebaut (biela/biela zafarbená Wilton cukrárskou farbou určenou na čokoládu, mliečna, tmavá), prípadne karamel/slaný karamel. Takýmto poliatym tortám sa hovorí „drip cakes“ pretože stekajúca čokoláda/karamel vytvárajú na torte nepravidelné „stekance“. Takisto je ale možné potrieť čokoládou celú tortu.

Torty dozdobujem vždy podľa želania zákazníka – na výber  je čerstvé sezónne prípadne exotické ovocie, mix drobného ovocia, ale aj makrónky, či živé kvety. Takisto viem doladiť k torte meno/vek – zápichy dávam vyrábať na mieru  (text, typ písma aj farbu je možné zvoliť podľa seba). Pre detičky je určené zdobenie sladkosťami, rôznymi čokoládami či lentilkami.

Cena

Cena torty je veľmi individuálna, závisí v prvom rade od počtu porcií, náplne, ale aj zdobenia. K torte si môžete priplatiť makrónky (1 makrónka = 1,5 EUR), prípadne miesto ovocia vyžiadať živé alebo jedlé kvety. Ozdobné 3D nápisy na zapichnutie do torty sa zvyčajne rátajú podľa počtu písmen/číslic (1 písmeno = 1 EUR) – zápichy sa robia vždy na mieru podľa Vášho zadania.

V cene torty je zarátané zdobenie ovocím príp. kvetmi, čokoládové/karamelové stekance, príp. potretie celej torty čokoládou. Viacposchodové torty Vám nacením individuálne.

Veľkosti a ceny jednoposchodových sú nasledovné:

8 porcií – 30 EUR (cca 1,3kg)

15 porcií – 50 EUR (cca 2,5kg)

25 porcií – 70 EUR (cca 3,8kg)

30 – 35 porcií – 90 EUR (cca 5kg)

40 porcií – 110 EUR (cca 6,5kg)

50 porcií – 130 EUR (cca 8kg)

V ponuke sú tieto kombinácie korpusov a náplní:

Vanilkový korpus, krém z bielej belgickej čokolády, maliny/čučoriedky – možnosť bezlepkovej varianty

Rafaello torta – vanilkovo-kokosový korpus, krém z bielej belgickej čokolády, kokos, mandle – možnosť bezlepkovej varianty

Kakaový korpus, krém z mliečnej belgickej čokolády, ovocie (jahody, maliny, čučoriedky, černice, lesná zmes) – možnosť bezlepkovej varianty

Snickers torta – kakaový alebo brownie korpus, krém z mliečnej belgickej čokolády, arašidové maslo, karamel

Makovonugátová torta – kakaový korpus s makom, nutelový krém s makom, šlahačkový krém, možnosť bezlepkovej varianty

Torta s lemon curd (osviežujúci citrónový krém) a rastlinnou kokosovou šľahačkou – možnosť bezlepkovej aj bezmliečnej varianty

Brownie korpus, krém z tmavej belgickej čokolády, karamel, príp. ovocie (jahody, maliny, čučoriedky, černice, lesná zmes)

Bounty torta – brownie korpus, krém z tmavej belgickej čokolády, kúsky bounty tyčinky, kokos

Red Velvet torta so šťavnatým červeným korpusom a sladkým cream cheese krémom a malinami

Medovo-orechová torta s karamelom/slaným karamelom a ľahkým mascarpone krémom

Mrkvová torta s mandľovou múkou a ľahkým mascarpone krémom – možnosť bezlepkovej varianty

Pistáciová torta s malinami – šťavnatý korenistý pistáciový korpus s mandlovou múkou, ľahký mascarpone krém s malinami

Číslicová/písmenová torta s našlahaným krémom z bielej/mliečnej/tmavej belgickej čokolády, ozdobená ovocím, makrónkami a živými alebo jedlými kvetmi – 70 EUR/20 porcií, 85 EUR/25 porcií, 100 EUR/30 porcií

Poznámka

Nepracujem a ani neplánujem v budúcnosti pracovať s fondánom.